• Alles
  • (1)
    Lezingen
  • (1)
    Theater
  • (4)
    Cursus-Workshop

Thema-avond NMRH over App Helemaal Groen

donderdag 11 maart 20:00 uur

Op donderdag 11 maart om 20.00 uur organiseert de Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. de derde thema-avond van het jubileumjaar 2021. Deze thema-avond vindt plaats via Zoom.

De thema-avond duurt ongeveer een uur en er komt één onderwerp aan de orde: Zwerfafval opruimen met de app Helemaal Groen. De presentatie wordt gegeven door Jaap de Boer. Na de presentatie is er gelegenheid voor vragen en discussie.

U kunt zich opgeven door middel van het formulier op https://www.nmr-hengelo.nl/thema-avond-11-maart-zwerfafval-opruimen-met-de-app-helemaal-groen/. Dus niet via e-mail. Na aanmelding krijgt u de Zoomlink toegestuurd.

Deelname aan de digitale thema-avond is gratis.

Zwerfafval opruimen met de app Helemaal Groen

Sinds de coronacrisis hebben ontzettend veel mensen herontdekt hoe fijn het is om een wandeling te maken. Een ommetje in de buurt of een wandeling in het groene buitengebied. Tien tegen één dat je onderweg zwerfafval ziet liggen. Plastic flesjes, blikjes en plastic zakjes kunnen niet op een natuurlijke manier verteerd worden. Daar is wel 10 - 100 jaar voor nodig. Daardoor komen ook stukjes microplastic in de voedselkringloop.

Laten we er samen aan werken dat onze leefomgeving schoon blijft.

Steeds meer mensen ruimen tijdens het wandelen zwerfafval op. Met een grijper of tuinhandschoenen en een plastic zak kan ieder een kleine bijdrage leveren aan het verwijderen van zwerfvuil en het behoud van de natuur.

Jacob van Beek, Gelselaar, heeft de app Helemaal Groen ontwikkeld. Deze app registreert op een kaart, waar wandelaars al eerder zwerfvuil hebben opgeruimd. Daarmee ziet ieder, die zich inzet voor een schone omgeving, wat vele kleine beetjes helpen om de natuur in onze leefomgeving tegen de gevolgen van zwerfvuil te beschermen.

Jaap de Boer vertelt op 11 maart om 20.00 uur hoe met deze app dorpen en buurten in steden weer helemaal groen kunnen worden. Zie ook https://helemaalgroen.nl.

Zie www.nmr-hengelo.nl voor meer informatie over deze thema-avond.


deel deze activiteit

Locatie

@home
Hengelo
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding