Men is op dit moment druk met de uitverkoop, vooruitlopend op de definitieve sluiting op 31 augustus.
Men is op dit moment druk met de uitverkoop, vooruitlopend op de definitieve sluiting op 31 augustus.

Na 77 jaar stopt familiebedrijf Morsink Sfeervol Tafelen

Zakelijk

Na 77 jaar komt er een einde aan een waar icoon in het Hengelose winkellandschap. Per 31 augustus sluit Morsink, dé speciaalzaak voor koken en tafelen, zijn deuren. 

HENGELO - Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis. In 1947 begon oom Jan aan de Kortenaerstraat een winkel in huishoudelijke artikelen. In 1956 is de zaak verplaatst naar de Wemenstraat 6. Dit was na de oorlog één van de eerste panden in de binnenstad die zijn opgetrokken uit het puin van het bombardement in oktober 1944. De plek waar Morsink nu zit werd in oktober 1944 namelijk getroffen door een bom.

Overname
In april 1983 heeft neef Erik Morsink de zaak van zijn oom overgenomen. Hij was toen eerst vanaf 1979 bij oom Jan in dienst geweest. “Na 46 jaar heb ik nu ook de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Helaas heeft geen van onze kinderen belang bij het overnemen van onze zaak en gaat per 31 augustus hier definitief de deur dicht”, aldus Erik Morsink. Een aderlating voor Hengelo en de wijde omgeving; dankzij de uitstekende service bouwde het familiebedrijf een brede klantenkring op. Ook van buiten Hengelo kwamen er klanten voor hun kook- en serviesbenodigdheden.

Opruiming
Voor het zover is wordt er nu goed opgeruimd. “Daar zijn wij nu al een tijd mee bezig, maar de laatste maanden gaan de kortingen voor wat nog in de zaak aanwezig is flink omhoog. Tijd dus om maximaal te komen profiteren van de restanten die nu nog in de zaak aanwezig zijn. Het is hier wel OP = OP!” Voor de liefhebbers is het dus nog een mooie kans om nog wat kook- en tafelbenodigdheden aan te schaffen voor een zacht prijsje.

Kom langs
Morsink is gevestigd aan de Wemenstraat 6 in Hengelo. Geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur. Zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie ook op de Facebookpagina: ‘Morsink voor koken en tafelen’ of Instagram: ‘Morsinkserviezen’.

Pen
De muzikanten van AAN uit Hengelo. Eigen foto.
Herintreders en nieuwe muzikanten 16 mei, 15:35
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 15:34
Duo Gewoon bij een optreden. Eigen foto.
Muzikale gezelligheid Duo Gewoon 16 mei, 15:32
ELLEN Stoffen heeft tijdens de Week van de Stenen Winkel een winactie.
ELLEN Stoffen doet mee aan Week van de Stenen Winkel 14 mei, 08:21
Bezoekers nemen een kijkje bij de watermolen in Oele. Eigen foto.
'We willen dat Oeler Watermolen bekender wordt in Hengelo' 14 mei, 08:19
Pen
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 08:17
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 14 mei, 08:16
Afbeelding
De nieuwe krant lees je online! 14 mei, 08:00